søndag den 1. juli 2012

Som noget nyt - Effatha - Kristne værker af Lotte Kjøller i Folkekirken Adventskirken i Vanløse, hvor hun bor 2009





I Folkekirken Adventskirken i Vanløse, Kbh. kan man her i sommer se en anderledes udstilling af billedkunstner Lotte Kjøller, hvor hun viser sin nye serie ”Effatha” med maleri, tegning og litografi. Lotte Kjøller er selv kristen og bosat i Vanløse, og ser dette som en lejlighed til at vise de værker, der har et kristent tema. 10% af al salg vil gå til Adventskirkens godgørende formål.


Lotte Kjøller siger om sine værker: ”Jeg har valgt at kalde denne serie ”Effatha”, der betyder Luk dig op! Det er et ord Jesus bruger, da han helbreder en mand i bibelen. Og det er vigtigt at kunne lukke sig op. Kunne lukke sig op for sin åndelighed, og for at kunne modtage det gode, livet giver. Jeg tror nok, at jeg er en ret åben person, der gennem livet har forstået at kunne modtage livets gaver. Men når jeg tænker tilbage, har jeg på vigtige områder og tidspunkter ikke turde modtage - især førhen. Og Jesus beder os åbne op – så vi kan høre og se igen – så vi vil turde nyde og glædes ved livet, og forbinde os med det gode – sætte gode spiraler i gang for os selv og for verden. Det, der kendetegner disse værker er, at der er et indirekte eller direkte kristent budskab i værket – uden at budskabet bliver klasket direkte op i hovedet på beskueren. Men som kristen og som kunstner kan det jo ikke undgås, at den tro mit liv hviler i og på, afspejles i mine værker. ”

Lotte Kjøller er medlem af Billedkunstnernes Forbund(BKF) og Dansk Forfatterforening(DF) som illustrator. Lotte Kjøller debuterede på Kunstnernes efterårsudstilling, Kbh i 1995, 96. I 1997 studerede hun på Ecole Des Beaux Artes, Paris. Efter opholdet i Paris blev Lotte antaget på Kunstnernes Sommerudstilling i 2000,01. Lotte har nu udstillet mange meriterende steder både i Danmark og i udlandet. Hendes kristne værker har været Europa rundt på en udstilling som den Katolske kirke arrangerede, og ejes nu af St. Anastasia Muséum i Sremska Mitroviza i Serbien. Ja, hendes værker er blevet antaget rundt om i verden på internationale censurerede udstillinger og muséer. Hun udstiller fast i ”Arthouse” kunsthandel, Frb og Galleri ”Copenhart”, Valby. Lotte har også illustreret en kristen lovprisningsbog. Man kan smugkikke på Lotte Kjøllers flotte hjemmeside:
http://www.Lk-kunst.dk/ hvor der findes en fyldig CV samt mere end 100 værker.

Folkekirken Adventskirken ligger i Vanløse, Kbh. og Lotte Kjøllers anderledes udstilling er bestemt et besøg værd. Man kan se udstillingen i Adventskirken, Sallingvej 90, 2720 Vanløse. Udstillingen varer fra d. 7/6 - 7/8 2009. Kirken er åben mandag til fredag kl. 10.00 - 13.30. Torsdag desuden kl. 16.00 - 18.00 samt søndag efter Gudstjeneste til kirkekaffen kl. 12 - 13.

Venlig Hilsen Adventskirken
http://www.adventskirken.dk/ og


Billedkunstner Lotte Kjøller, site: http://www.Lk-kunst.dk/, Mail: Lk@Lk-kunst.dk, tlf: 38792824/23830717

Ingen kommentarer:

Send en kommentar